طبیعت معنای حقیقی تجلی رخ الهی
طبیعت معنای حقیقی تجلی رخ الهی است طبیعتی که ما شاهد مرگ و در خواب رفتن آن هستیم هرسال برای ما تکرار می شود و در جلوی دیدگان ما تصویر زندگی و حیات می گیرد
طبیعت با همه بلاها و نامهربانی هایی که ما انسان ها با آن می کنیم دارایی خود را برای رسیدن به کمال و سعادت در اختیار ما قرار می دهد و نامهربانی های ما انسان ها نه تنها از بخشش طبیعت چیزی کم نمی کند، بلکه سخاوتی دو چندان و مضاعف را به رخ انسان می کشد تا شاید انسان از سرکشی و طغیان به سوی تواضع و بندگی راه یابد، چرا که طبیعت بستری است که برای عبادت انسان خلق شده است و هرزمان که در طبیعت تامل کند و سکوت آن را بشنود حقیقتا به نوای روح الهی آن خواهد رسید. همانطور که در قرآن کریم هم اشاره شده، اگر انسان با طبیعت آشتی کند، ندای طبیعت را هم می تواند بشنود ( سوره اسراء، آیه )
طبیعت برای کسانی که به زیبایی و حضور معنوی طبیعت حساس اند، سخاوتمند است و با همگان همدردی و همنوایی دارد و خود مدرسه ای است که ما را از جهل و نادانی می رهاند
سالیان سال از زندگی انسان بر این کره خاکی می گذرد و طبیعت او را چون مادری پرورانده است و گهگاه نیز از در قهر با وی برخورد نموده است، اما بیش از قهر با انسان مهربان بوده، انسان این فرزند فراموشکار چون کودکی بازیگوش مهربانی مادرش ، طبیعت را فراموش کرده و در سایه رشد صنعتی لطمات جبران ناپذیری به طبیعت و محیط زیست وارد می کند دنیای صنعتی امروز با تخریب جنگل ها و نابودی فضاهای سبز و پژمردگی و مرگ گل و گیاه روبروست. پیشرفت بی رویه صنعت، همانگونه که صفا، یک دلی و پیوندهای استوار را از مردم صنعت زده گرفته و روانشان را رنجور و افسرده ساخته است، و انسان را در میان آهن های خشن، دیوارهای بتنی و دود و آلودگی های گوناگون صنعتی، رها کرد. اکنون انسان های بی شماری به سرگردانی، پریشان حالی و افسردگی دچار شده اند که نتیجه شوم و ناخواسته جهان صنعتی است.
حیوانات و گیاهان که مظاهر زنده محیط زیست اند، در این میان صدماتی جبران ناپذیر خورده اند و زندگی زمین این سیاره زنده دچار اختلال شده است. عدم آشنایی با زبان طبیعت، نبض حیات و زندگی را در زمین کند کرده و به شماره انداخته، بر این اساس احیای دوباره محیط زیست و برگرداندن سرزندگی و شادابی زمین به آن عامل مهمی در ایجاد روحیه نشاط و امید در انسان هاست. با این آرزو که هرکدام از ما انسان ها روزی با طبیعت و زمینی که موطن اصلی ماست، آشتی کنیم و ندای آن را بشنویم.
پرویز ملک زاده
محقق علوم باغی و گیاهی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.